Українська кінопрем'єра, сучасна хореографія та захопливі виставки

Огляд культурних подій на 5-10 грудня

Події

Дмитро Сидоренко

Перші сніжинки вже стрімко припорошують принишклі бульвари, створюючи святкову атмосферу. Тож саме зараз настала ідеальна мить для того, щоб визирнути з-під довжелезної ковдри та вирушити у магічний тріп.

RADIO&JULIET. QUATRO

Балет «Radio & Juliet» - одна з найвидатніших постановок Едварда Клюга. Невдовзі всі охочі зможуть побачити її у Києві!

Приголомшлива хореографія - це не просто оригінальна інтерпретація легендарного твору Шекспіра. Це його мистецьке переосмислення.

З'єднання сучасної пластики, грації, свободи і чіткості рухів з рок-музикою - це основа і головна фішка балету «Radio & Juliet». Крім того, постановка є предметом палких дискусій критиків. Тож цей балет неодмінно вартий глядацької уваги. 

Де: Жовтневий палац

Коли: 6 грудня, 19:00

Вхід: 280-1850 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Танцдрама «Три сестри»

Режисер: Ілля Мощицький

Балетмейстер: Микола Бойченко

Композитор: Дмитро Саратський

«Три сестри» - одна з найпопулярніших і, в той же час, одна з найбільш незвичних п’єс А. П. Чехова, надихнула творчу групу театру «МІЗАНТРОП», що зкладається з режисера Іллі Мощицького та композитора Дмитра Саратського створити свою музично-хореографічну версію цього твору.

П'єса, що майже не має сюжету, у звичному розумінні, якнайкраще підійшла для подібного проекту, в якому на перше місце виходить емоційне і чуттєве світосприйняття.

Неоднорідність виконавчого складу, що об’єднує танцюристів та акторів, дозволить під іншим кутом подивитися на чехівські роздуми про сенс буття та пошуки щастя. Музика вистави створювалась композитором спеціально для проекту у живому процесі пошуку та реалізації нових творчих ідей. 

Коли: 5 грудня, 19:00

Де: Театр імені Лесі Українки

Вхід: 50-1500 гривень

Odoo CMS - велика картинка

LOOK AT MILAN FASHION WEEK SS`2018

MILAN LOOK – це серія світлин з Міланського тижня моди, яка демонструє цю подію під не зовсім звичним кутом: через некомерційну стріт фотографію. Цей підхід використано як інструмент для демонстрації взаємних впливів людини і міста. Головними героями, при цьому, виступають стильні гості показів, випадкові перехожі, поліцейські, фотографи – особистості і луки яких репрезентують настрій та образ Мілану під час найбільшої події в світі моди. Через фотографії Сергія Хандусенка та коментарі стиліста Євгенія Шешеніна глядач занурюється у атмосферу модного Мілану та стає свідком того, що не потрапляє у звичайний глянець. 

Де: Educatorium

Коли: 5 грудня, 19:00

Вхід: вільний

Odoo CMS - велика картинка

Виставка Харизма Ірану

Музей Ханенків презентує виставку найцінніших творів мистецтва Ірану 12-19 століть. Смисловим фокусом проекту є засаднича для іранської культури ідея «харизми» – божественного дару містичної сили та найвищого щастя, яким були наділені царі Ірану з найдавніших епох. Другий план виставки – необорна харизма самого середньовічного Ірану для людей інших культур. Раритети книжкової та альбомної мініатюри, інкрустований золотом і сріблом художній метал, золототкані шовки, старовинні килими, люстрована кераміка, вибрані взірці зброя та вишивка впродовж майже тисячоліття зваблювали чужоземців неперевершеною елегантністю та оригінальністю художніх форм. 

Де: Музей Ханенків

Коли: з 1 грудня 2017 року до 11 лютого 2018, з середи по неділю з 10:30 до 17:30

Вхід: 25 гривень для дорослих, 13 гривень для студентів, 6 гривень для пенсіонерів та школярів

Odoo CMS - велика картинка

МАРИНОВАНИЙ АРИСТОКРАТ

Жанр: Спільне українське-британське fantasy на 2 дії

Автор: Ірена Коваль

Режисер: Станіслав Мойсеєв

Талановитий український актор, що мріє створити на сцені образ самого гетьмана Мазепи, опиняється у скрутних побутових обставинах. Непосидюча дружина "випихує" його на заробітки до Туманного Альбіону. Але ж талант, як відомо, він і в Англії талант. Отож, стара чемна британська родина на собі відчуває смак українського борщу і самогону, грається в "уявлялки", стрибає та танцює собі досхочу. А все завдяки своєму новому доглядачу – актору, який не зміг знайти себе на вітчизняній сцені, але так вправно почав реалізовуватися на іншій ниві. 

Де: Молодий театр

Коли: 10 грудня, 19:00

Вхід: 80 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Кіборги

Жанр: військовий, драма, бойовик

В головних ролях: В'ячеслав Довженко, Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Роман Ясинський, Віктор Жданов, Олександр Піскунов

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв

У київській «Планеті Кіно» допрем'єрний показ буде 6 грудня, спеціально до Дня Збройних сил України. Картину представить знімальна команда, а на заході будуть присутні справжні «кіборги» та очевидці подій на сході України.

19:00 — початок івенту

19:30 — показ в 11 залах кінотеатру

Події розгортаються у вересні 2014 року. Чотири місяці триває оборона Донецького аеропорту імені Сергія Прокофьєва. Саме у цей час у ЗМІ стає загальновживаним слово «кіборг» по відношенню до захисників аеропорту. На бойове чергування прибувають шестеро добровольців, які пробудуть тут довгих два тижні.

Військова драма «Кіборги» заснована на реальних подіях – кожен із зображених героїв має свого прототипа. Під час зйомок режисера Ахтема Сеітаблаєва консультував Кирило Недря, викладач Дніпровського університету внутрішніх справ. Він особисто брав участь в обороні ДАПу та покинув аеропорт після контузії. Частина зйомок проводилася у селі Крюківщина на Київщині, на Гончарівському полігоні під Черніговом знімалися танкові бої, а на запасному аеродромі поблизу Чернігова збудували декорації напівзруйнованого аеропорту. Бюджет фільму склав 48 млн.грн., половину з яких виділило Державне агентство України з питань кіно. Проект був серед переможців на 8-му конкурсному відборі Держкіно.

БЛАГОДІЙНІСТЬ

Творці фільму вирішили передати 5 гривень з кожного проданого квитка у фонд «Повернись живим».

Передпоказ

Де: Планета Кіно

Коли: 6 грудня, 19:30

Вхід: 145 гривень

 
 

За прірвою у житі

Жанр: бойовик, драма

В головних ролях: Ніколас Холт, Зої Дойч, Кевін Спейсі, Сара Полсон, Люсі Бойнтон

Режисер: Денні Стронг

Джеремі Девід Селінджер (Ніколас Голт) народився у Нью-Йорку та з дитинства писав оповідання. Добровольцем взяв участь у Другій Світовій війні, попри те, що мав заборону на це через стан здоров’я. Найвідоміший його роман, який приніс йому всесвітню славу, спершу планувався як оповідання – одне з багатьох, що довгі роки лишалися непоміченими.

В основу сюжету драматичної стрічки «За прірвою у житі» лягла книга Кеннета Славенскі про життя молодого письменника Джеремі Селінджера у повоєнні роки. Найвідоміший його роман «Бунтар у житі» побачив світ у 1949 році і вже у 50-ті роки письменник заборонив будь-коли намагатися його екранізувати. Останні роки свого життя Селінджер провів усамітнено, уникаючи преси. Головну роль довірили британцю Ніколасу Голту. Денні Стронг («Дворецький», «Плезентвіль») зайнявся адаптацією сценарію та режисурою. Зйомки проводилися починаючи з квітня 2016 року у Нью-Йорку.

Коли: з 7 грудня 

Де: в кінотеатрах України  

 
 

ДИХАЙ

Жанр: мелодрама, біографія

В головних ролях: Ендрю Гарфілд, Клер Фой, Дайана Рігг, Міранда Рейсон, Дін-Чарльз Чепмен, Едвард Спелірс

Режисер: Енді Серкіс

Робін (Ендрю Гарфілд) щойно одружився з чарівною Діаною (Клер Фой). Молодий, енергійний та сповнений бажання змінити світ на краще, Робін стикається з проблемою, яка зруйнувала не одну тисячу життів. Він захворів на поліомієліт та на все життя залишився паралізованим. Навіть дихати без сторонньої допомоги він не міг. Підтримка коханої дружини та неймовірна жага до життя створили диво. Замість обіцяних лікарями трьох місяців він прожив 36 років, які присвятив боротьбі за права інвалідів. Саме завдяки цій людині у світі з’явились речі, що допомагають поліпшити якість життя обмежених у русі людей.

Біографічна драма «Дихай» заснована на реальних подіях і розповідає про життя Робіна Кавендіша. Ініціатором створення стрічки виступив син Кавендіша, відомий британський кінорежисер та продюсер Джонатан Кавендіш. Він найняв Уільяма Ніколсона для написання сценарію. Постановкою зайнявся Енді Серкіс, для якого це кіно стало режисерським дебютом.  

Коли: з 7 грудня

Де: в кінотеатрах України

 
 

БРИТАНСЬКИЙ ТЕАТР У КІНО: ХТО БОЇТЬСЯ ВІРДЖИНІЇ ВУЛЬФ?

Режисер: Джеймс Макдональд

Актори: Імелда Стонтон, Конлет Хілл і Люк Тредуей

Після корпоративної вечірки викладацького складу одного з американських коледжів Марта та Джордж, літня сімейна пара (він – професор університету, вона – донька президента коледжу), запрошують до себе додому Ніка та Ханні – нового молодого виладача та його дружину. У планах – продовження веселощів, однак вечір перестає бути нудним, коли молода пара випадково стає свідками складних і небезпечних психологічних ігр, які Джордж та Марта розпочинають вести один з одним... 

Де: кінотеатр «Київ»

Коли: 5 грудня, 19:00

Вхід: 175 гривень

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації