Рецензія на стрічку "Офісний розковбас"

Кумедна страшилка про битву степлерів з дироколами

Кіно

Дмитро Сидоренко

Жанр: комедія, хоррор
У головних ролях: Брентон Туєйтес, Джейн Леві, Каран Соні, Закарі Лівай, Курт Фулер, Алан Річсон, Беррі Шебака Хенлі 
Режисер: Лін Одінґ

Фірма з виробництва зброї переживає не найкращі часи. У зв’язку із цим начальник вирішує посприяти поширенню ентузіазму у колективі, заливши у горлянки працівників на перший погляд звичайний енергетик. Насправді ж напій, розроблений для військових, містить небезпечний побічний ефект, що за рахунок значного підвищення працездатності паралельно розвиває небачену агресію і жорстокість. Однак молодому бухгалтеру Дезмонду і декільком його співробітникам вдається оминути добровільно-примусову процедуру з підвищення колективного духу. Вони єдині не з’їхали з глузду в осередку божевілля, і щасливчикам необхідно чимдуж рятуватися. 

 
 

Сучасні реалії вимагають від топових компаній не тільки гламуру й престижу, але й створення затишної атмосфери для персоналу. Лідери ринку більш менш впоралися з цим завданням. Проте у решті випадків офісні акули змагаються у грі в імітацію доброзичливості у фірмових одностроях: типові гасла, мотиваційні листи, командні квести, веселі пісні. Тому поки що корпоративи залишаються єдиним місцем, де кожен може проявити себе по-справжньому. Поспішіть дізнатися багато нового про людину за сусідньою кабінкою.  

"Офісний розковбас" - це випадок, коли щось пішло не так у ланцюжку кричалок і урочистостей. Шкода, що режисер не дотиснув ідею сатиричної комедії із домішками фарсу. Тоді б до офісного місилва із картонками додалася неабияка мораль чи хоча би можливість якісно висміяти стереотипи. Наприклад, у "Лего. Муві" це вийшло доволі прикольно. 

Odoo CMS - велика картинка

Натомість ми отримали фільм із місцями нетривіальним екшеном, який банально не дожали по кількості, і непоганими гегами. У більшості випадків гумор класно заходить, тому що оригінальна тема відносно не заїжджена, а елемент з енергетиком стає рушійним приводом для жартів. Однак у наш час із зомбі краще не перегинати палицю, тому що у кінематографі їх вже давно позбавили трендового статусу. 

Про цілісність аспектів стрічки як бойовика чи хоррору складно щось говорити, тому що малий бюджет і відсутність реального розковбасу іноді перетворюють обіцяний розковбас в іграшковий спектакль. Переклад "Розковбасу" аж ніяк не виправдовує себе. Тим паче, назва перекликається з мультиком про несамовиту різню сосисок, де реально було спекотно.  

Про акторську гру додати майже нічого, тому що для подібного жанру вона не відіграє значної ролі. Можна лишень відзначити Джейн Леві, Карана Соні і Закарі Лівая, які чудово впоралися зі своїми персонажами. А головний герой, якого зіграв Брентон Туєйтес, не вирізняється харизмою чи перфомансом коміка. Романтичну лінію згадувати соромно, тому що її додали "аби була".    

Odoo CMS - велика картинка

 

"Офісний розковбас" не можна навіть назвати комедією на один вечір, аби "чисто поржати". Жодного тобі невпинного феєричного гумору чи шокуючого трешу. О! Під кінець, звісно, відбувається "балаган". Ось ця назва більше підходить для фільму, але він нічим не вражає. Скоріше за все через брак досвіду режисер (для Лі Одінґа це всього-на-всього другий фільм) не зміг повною мірою розкрити концепцію.  

Дивився Дмитро Сидоренко

Схожі публікації