Рецензія на фільм “Агент Джонні Інгліш: Нова місія”

Старперська комедія у цифрових тонах

Кіно

Дмитро Сидоренко

Комедія «Агент Джонні Інгліш: Нова місія» – це третій фільм про пригоди дурнуватого шпигуна, пародії на суперагента. Цього разу Роуен Аткінсон не лише виконав головну роль, але й виступив продюсером стрічки та взяв участь у написанні сценарію.

 
 

Британія потерпає від потужної хакерської атаки. Інфраструктура заблокована, агенти МІ7 розсекречені, а на носі мегаважлива сходка крутих держав. Уряд змушений звернутися до екс-агентів. Серед них і Джонні Інгліш, який викладає географію у школі. Користувачу старезного щпигунського мотлоху доведеться стикатися зі світом інформаційних технологій. Він - єдина надія Британії. 

Odoo CMS - велика картинка

Зазвичай, коли однотипні жартики “Містера Біна” приїдаються, ситуацію рятують маститі актори, піднімаючи батискаф із дна. До Аткінсона приєдналися Емма Томпсон, у ролі прем’єр-міністра, та українська акторка Ольга Куриленко, яка вкотре грає російську героїню, шпигунку. Раніше вона знімалась у фільмі “Джеймс Бонд: Квант Милосердя”. Серія фільмів про Джонні Інгліша - це якраз таки пародія на фільми про Агента 007.

Чи актуальна ця пародія у 2018 році? Скоріше ні. Вона навіть не зійде за ностальгію. Для чого вкотре дивитися історію Джонні Інгліша, коли є “Кінгсмен” чи “Агенти А.Н.К.Л.”? Дотепний герой втратив популярність у кінематографі, який незграбно вибирається з негараздів. За сюжетом, тільки цей бовдур може врятувати світ на межі колапсу. Нудно!

Odoo CMS - велика картинка

У третьому фільмі сценаристи вирішили висвітлити актуальну тему - прихована шкода цифрових технологій. Імовірний збій системи. Час від часу стрічка підкидає цікаві роздуми: “Наскільки Штучний Інтелект є безпечним для людини” або “Як технології змінили світ”. Однак жанровий фарс різко обриває думку та продовжує безглузду комедію. При чому самі геги передбачувані та другосортні. Шкода спостерігати за тим, як приємний образ дитинства тліє у світі постмодерну. Хоч би гумор залишався у рамках обраної концепції цифрового світу. Ні, глядачу доводять, що вірність традиціям - це найголовніший показник. До того ж безглузді кривляння “Містера Біна”, які вже застаріли. Насолоджуйтесь трухлявими смішками. Come on! Нехай вже тоді Джонні Інгліш увесь фільм ходить у лицарських обладунках. Вийде автентична картина.  

Odoo CMS - велика картинка

Головний злодій нагадує Марка Цукерберга, який розізлився на тролів і захотів створити власний світ із блекджеком і хитромудрими програмними кодами. Чи є сенс турбуватися за фінал протистояння мільярдера та протагоніста? Аж ніяк! Джонні Інгліш завдяки вдачі і неймовірним збігам здолає ворогів. “Дедпул 2” показав цю здатність на прикладі Доміно набагато прикольніше.    

“Агент Джонні Інгліш: Нова Місія”  - це стара схема у новій обгортці. Слід позбавитися штампів для висміювання будь-якого ідеального образу крізь призму незграбності. Сюжет передбачуваний, адже жанрові-кліше обламують інтригу. Є надія, що продюсери опам’ятаються і вимкнуть конвеєр а-ля “Джонні Інгліш: Перезавантаження”, “Джонні Інгліш 3.0”, “Джонні Інгліш: остання битва”, “Джонні Інгліш повертається”.  

Дивився Дмитро Сидоренко

Схожі публікації