Як працює електронний квиток у Чернівцях

Тестуємо електронну оплату за проїзд у чернівецькому транспорті

Check In

Діана Кермач

З 13 лютого у чернівецькому комунальному транспорті почали впроваджувати систему електронних квитків. Це повинно дати можливість пасажирам самостійно оплачувати проїзд через номінал за допомогою проїзного квитка, банківської картки чи NFC. 

Тобто пасажир проводить е-квитком, за виглядом звичайної банківської картки, у потрібному місці валідатора і проїзд оплачено.

 
 

Ми вирішили перевірити, як це відбувається насправді у чернівецькому громадському транспорті.

Найпершим, де запрацював електронний квиток, був тролейбус №2, пізніше - тролейбус №4. В останньому ми і провели перевірку.

Проте, у першій спробі нам не вдалося розплатитися безконтактною карткою. Та й валідатори у тролейбусі не висять. Є лише один, і те в кондуктора. Картку для оплати проїзду, як ми вияснили, теж придбати не можна. Кондуктор має картки, але сам обирає, яку необхідно прикласти до валідатора: студентський, пільговий чи повний.

Odoo CMS - велика картинка

У тролейбусі №1, ми знайшли щось схоже на валідатор, який повинен працювати за новою системою. Щоправда, його не встановили повністю.

Odoo CMS - велика картинка

То чи пройшла перевірку електронна оплата в чернівецькому транспорті? Перші кроки до нової системи є. Але це не те, що нам обіцяли. У нас немає можливості самостійно оплачувати проїзд за допомогою проїзних карток. Ми можемо оплачувати не тільки готівкою, а й кредитками і безконтактними картками. А от стара система оплати через кондуктора так і залишилася.

Матеріал Діани Кермач

Схожі публікації