Усім "Весну" в бокали

Про коктейльне меню "Весна" у чернівецьких барах

Barfly

Аліна Лісненко

Впевнені, що для більшості весна – найщасливіша пора року. Просто погляньте на пішоходів: раніше вони тільки те й робили, що дивилися під ноги аби не підслизнутись, а прийшла весна і всі рухаються впевнено із піднятою головою. Та й просто наша Кобилянська стає такою людяною, ніби в курортному місті у сезон.

Ось і ми вирішили розповісти про "Весну" спеціально для нашої рубрики Barfly.

Дізналися ми про цей коктейль із відео від бару "Шипучка", і прийшли до керівників Дениса та Анастасії розпитати про коктейль детальніше.

 
 

Як виявилося, коктейль "VESNA" вже далеко не новинка для них, адже готують його ще з 2016 року, правда тоді ще в іншому барі.

"Це був експромт, ні для кого не було задачі розробити напій. Наш нинішній барменеджер Сергій Падурян підійшов до нас із бокалом і сказав: "Спробуйте, я назвав цей коктейль "Весна"". Він одразу припав нам до смаку. Справа в тому, що це було дуже вчасно. На вулиці якраз починало все розквітати і пахнути, та й погодка була така класна і свіженька. Те саме з коктейлем, він був прикрашений цвітом вишні і, попиваючи його, ми отримали величезну порцію квіткового аромату".    

Денис

Odoo CMS - велика картинка

Коктейль "Весна" готують лише один місяць, приблизно із середини квітня до середини травня, якраз у той час, коли квітнуть дерева. Неодмінним атрибутом коктейлю є цвіт бузка, яким його прикрашають, і саме бузок надає весняного запаху.

""VESNA" не є складним коктейлем, його можна приготувати в домашніх умовах, і не будучи барменом із досвідом. Це коктейль типу сауер, проста формула: ром, грейпфрут і бузина. Але ж на сприйняття смаку впливає не стільки інгредієнти, скільки атмосфера, посмішка бармена і передісторія, а з цим у нас все дуже класно".

Анастасія 

 
 

Зараз у "Шипучці" подають не лише один коктейль. Бармени підготували цілу лінійку "Весни", аби задовольнити смаки усіх. Наприклад, "Vesna шпритц" – це щось на зразок улюбленого всіма Апероль Шпритц, тільки тепер із весняними нотками. Найцікавіше в цій історії те, що його готують тільки протягом місяця, поки на вулиці панує весняний настрій. І дивно що історії з цими коктейлями приділяють стільки уваги, але як каже Денис, "…вони того варті".   

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації